Tko je Marsela Glavina, u virtualnom svijetu poznatija kao @marylandist?

Tekstove u kojima treba napisati nešto o sebi uvijek je teško započeti jer svi mi želimo na najbolji mogući način ispričati svoje životne priče. Dakle, odakle da krenem i što da vam ispričam o prethodnih 30 godina svog života? Rođena sam u Čakovcu, a iz bajkovitog Međimurja nitko me ni dan danas nije uspio izvući jer, vjerovali ili ne, ovdje se može lijepo živjeti. Uz malo više truda i rada, ali može se. Odrasla sam na selu i imala sam djetinjstvo o kakvom mnogi klinci danas mogu samo sanjati. Uz cvijeće, pašnjake, zelenilo, koze, svinje i bez Interneta i društvenih mreža. Mislim da me upravo takvo bezbrižno djetinjstvo učinilo osobom kakva sam danas. Nakon završetka srednje Ekonomske škole u Čakovcu krenula sam na studij u Zagreb, na Ekonomski fakultet. Susret s tada za mene ‘velikim i prljavim’ gradom bio je svojevrsni šok za moju introvertiranu personu. S druge strane, upravo me odlazak na studij osnažio kao osobu i pomogao mi da pronađem svoj životni put i svrhu. Zapravo sam kreativka i umjetnica tako da sam negdje već na drugoj godini faksa shvatila da Ekonomija definitivno nije nešto čime se želim baviti u budućnosti. Iako sam imala izvanredne ocjene te stekla zvanje magistra Poslovne ekonomije, poslušala sam svoju intuiciju i odabrala neki drugi put. Već sam za vrijeme studija počela raditi na jednom informativnom portalu (Poslovni.hr) i tada sam shvatila da mi novinarstvo i pisanje odlično leže. Potkraj studija, davne 2013. godine, upoznala sam i Juru – svog sadašnjeg partnera i tada sam otkrila još jednu svoju veliku strast – fotografiju. Sve ostalo zapravo je povijest.

 Osim što smo životni i poslovni partneri, Jura i ja smo ujedno i najbolji prijatelji te smo vlasnici brenda J&M Weddings i bavimo se fotografiranjem. Možda će zvučati kao klišej, ali mi zbilja imamo posao koji jako volimo. Jura je specijaliziran za vjenčanja, a ja sam više usmjerena na interijere, produkt fotografiju, stiliziranje i kreiranje sadržaja za društvene mreže.

 Već dugi niz godina pišem za lifestyle portal Žena.hr, a 2016. godine sam zajedno s tadašnjom ekipom portala sudjelovala u pisanju knjiga ‘Sretna i uspješna’ te ‘Voli i budi voljena’. Blizanac sam po horoskopu, pomalo sam vrckave prirode i dosta mi brzo sve dosadi a moj um nikada ne miruje. 2018. godine sam pokrenula i vlastitu tvrtku za fotografiranje, copywriting te marketing na društvenim mrežama, no ubrzo sam shvatila da se puno bolje osjećam kao freelancer tako da sam svoj jdoo odlučila zatvoriti početkom 2020. godine. Danas sam slobodna umjetnica i uživam u takvom načinu života. No tko zna, jednom se opet možda iskušam u poduzetničkim vodama…

Kao novinar i fotograf imala sam priliku upoznati mnoge divne ljude i steći neka uistinu bogata životna iskustva. Ne kaže se uzalud da treba pronaći posao koji ćete voljeti jer tada nećete morati raditi nijedan dan u svom životu. Kod mene je uistinu tako. Pisanje i fotografiranje me ispunjavaju u svakom smislu. Svoj blog Marylandist (starija verzija) pokrenula sam 2017. godine, a s vremenom je on prerastao u nešto više pa sam odlučila napraviti i vlastitu web stranicu koja će na jedinstveni način objediniti sve moje strasti.

Moju dinamičnu svakodnevicu možete pratiti i na mom Instagram profilu @marylandist gdje svakodnevno objavljujem različite postove i fotografije, uglavnom lifestyle tematike. Ne mogu zamisliti svoj život bez kave i čokolade, volim interijere, modu, putovanja, poeziju i dobru glazbu, a ono što još morate znati o meni je i to da sam veliki ljubitelj životinja, vegetarijanac sam 13 godina i prilično sam emotivna osoba. Živim s Jurom i Azrom (našim psom) nedaleko od Čakovca, u potkrovlju obiteljske kuće.

Spomenula sam već na početku da sam sanjar i svima uvijek savjetujem neka ganjaju svoje snove jer život je prekratak da bismo se uklapali u obrasce ili pak udovoljavali tuđim idealima.

Izazivam vas da budete sanjari, izazivam vas da budete oni koji nešto rade da učine ovaj svijet boljim mjestom.

Otvorena sam za različite tipove suradnji, bilo da je riječ o fotografiranju, pisanju ili isprobavanju/promoviranju proizvoda/usluga i rado ću odgovoriti na sva vaša pitanja, a neke od mojih projekata za različite brendove možete pogledati ovdje.

M.

 

SURADNJE MIKRO INFLUENCE
suradnje s brendovima
Imate priču i želite je podijeliti sa širom publikom?

Ako ste vlasnik malog biznisa ili brenda te biste htjeli svoju priču podijeliti sa širom publikom ili pak pronaći kupce za svoje proizvode, javite se i dopustite mi da putem izvrsnih fotografija, postova na blogu i društvenim mrežama zajedno kreiramo vašu strategiju za uspjeh. Područje 'influencer marketinga' u Hrvatskoj još nije u potpunosti otkriveno, no zaista nudi veliki potencijal. Za vas mogu kreirati vrijedan sadržaj koji će biti zanimljiv i koristan vašoj publici.

FOTOGRAFIRANJE INTERIJERA
PRIČE
Fotografiranje interijera i kuća za odmor

Fotografiranjem se bavim već dugi niz godina, a specijalizirala sam se u fotografiranju interijera, apartmana i kuća za odmor. Kroz stiliziranje i zapažanje detalja toplim ću fotografijama ispričati vašu priču.